Сред заложниците на Хамас има 20 деца

Сред заложниците на Хамас има 20 деца
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.10.2023
  • Share:

Израелската армия съобщи, че повече от 20 деца под 18-годишна възраст са сред 200 заложници, задържани в Газа след атаките на Хамас на 7 октомври.

 

 

В изявление Израелските сили за отбрана заявиха, че между 10 и 20 са заложниците над 60 години и по-голямата част от задържаните са живи.

Децата, взети за заложници от Хамас

Израел твърди, че повече от 20 от заложниците, взети от Хамас, са деца. Би Би Си публикува имената и обстоятелствата при задържането на непълнолетните, като информацията е потвърдена от британската медия.

Офри, на 10 г., Ювал, на 8 г. и Ория Бродуч, на 4 г.: Децата са били в Кфар Аза, кибуц близо до границата с Газа, когато Хамас атакува и те бяха отведени.

Дафна, 15, и Ела Еляким, 8: Те бяха видени във видео, държани в дома им в кибуца Нахал Оз от бойци на Хамас

Итън Вахаломи, 12: Заловен, когато въоръжени мъже нахлуват в дома на семейството му.

Ноам, 15 и Алма Ор, 13: Съсед свидетлства, че е видял как ги отвеждат от дома им в кибуца Беери.

Навех, 8, и Яхел Шохам, 3: Заедно с техните родители, двамата брат и сестра бяха отвлечени от дома им в кибуца Беери.

Ноам Авигдори, 12: Заедно с майка си и няколко други роднини, момичето беше отведено от Хамас.

Ариел, 3, и Кфри Бибас, 9-месечно бебе: Двете деца бяха заснети, държани от майка им Шири Бибас, докато ги отвеждаха бойци на Хамас.

Ерез Калдерон, 12: Заедно с няколко други членове на семейството, Ерез Калдерон е отведен от кибуца Нир Оз.

Натали Раанан, 17: Тийнейджърката беше на посещение в Израел с майка си от Илинойс. Те са били в кибуца Нахал Оз, когато е бил нападнат и съседите са станали свидетели на отвличането им от Хамас.

Междувременно Хамас заяви, че е освободила американка и дъщеря ѝ с посредничеството на Катар. Имена не се съобщават.

Раз, 5, и Авив Ашер, 3: Децата са взети заедно с майка им Дорон, тримата отседнали при роднини близо до границата с Газа.

В петък вечер еврейските семейства по света сядат на вечеря Шабат. Тази вечер стотици израелски маси ще имат празни места, където липсващите обикновено биха заели местата си.

Русия е в контакт с "Хамас" относно освобождаването на заложниците, взети от палестинската екстремистка групировка по време на атаката срещу Израел и които в момента се намират в ивицата Газа, заяви днес руският посланик в Израел, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Разбира се ние имаме контакти с представители от "Хамас" и те преди всичко са насочени към спасяване на заложниците от местата, където те се намират в момента, заловени от бойци на "Хамас" през първия ден на - честно казано - терористичната атака срещу израелски цивилни", цитира руският в. "Известия" изказване на посланика Анатолий Викторов.

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Париж поддържа контакти не само с израелските власти, а и с "приятелски сили, действащи като посредници с "Хамас", за да се осигури освобождаването на заложниците френски граждани и на всички заложници Той увери в подкрепата си семейството на Миа Шем, младата френско-израелска заложничка, чийто видеозапис бе публикуван в понеделник от палестинската ислямистка организация, както и всички роднини на онези, които са обявени за изчезнали след нападението на 7 октомври, както и всички семейства.

Във вторник майката на Миа Шем призова "световните лидери" да освободят дъщеря ѝ. До момента е известно за 28 французи, загинали при нападението на "Хамас" срещу Израел. Други седем са обявени за изчезнали, някои от тях са заложници на ислямистката групировка.

Станете почитател на Класа