Войната в Газа може нас лично да ни засегне много повече от тази в Украйна

Войната в Газа може нас лично да ни засегне много повече от тази в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.10.2023
  • Share:

 

Войната в Газа може нас лично да ни засегне много повече от тази в Украйна. 

 

 

Ако се стигне до клане и унищожаване на Газа, арабските държави и петролните монахрии не могат да стоят безучастни. Дори да си автократ и диктатор, ако почти 100% от населението ти е гневно и настоява за някакви реални действия по даден казус, не можеш да си позволиш да пасуваш.

Арабските държави не могат да се намесят военно, но имат други силни лостове, с които могат да въздействат. През 1974 след поредната война с Израел, страните от ОПЕК налагат петролно ембарго на колективния Запад заради подкрепата му за Израел. Икономическата дейност на практика спира, бензин няма или е на непосилни цени, опашките пред бензиностанциите са километрични.

По онова време има Студена война и петролните монархии са съюзници на Запада срещу СССР, но въпреки това не се поколебават да наложат ембарго на същия този Запад. Сега Студена война няма, петролните монархии не са съюзници на Запада, а са отдавна еманципирани и гравитират към Китай и Русия, дори открито си позволяват да показват неуважение към Байдън и държавния секретар Антъни Блинкен. Сега ще им е много по-лесно да наложат такова ембарго. 
Такъв сценарий е възможен и ще е наистина катастрофален за нас, няма да бъде някаква далечна криза, която наблюдаваме от телевизора и Фейсбук, а ще я усещаме с джобовете и стомасите си. За нас е най-изгодно да се намали ескалацията, защото тя може да доведе до най-лошия сценарий за нас, обаче не чувам такива послания от нашите медии и управляващи, нито от евробюрократите; дори напротив, на думи те подкрепят и окуражават пълната ескалация на конфликта. 
За пореден път класата на либералния планктон заема позиции, които са пряко в ущърб на интереса на обикновения български народ. Аз от това по-чиста дефиниция за "врагове на народа" не мога да се сетя.

Аз мисля, че вече е настъпил моментът обикновените хроа това да го осъзнаят не само в политически, но и личен план. 

Има едни хора, които открито казват и показват, че са готови да причинят страдание и бедност на теб и децата ти, за да могат да обслужат някакви външни интереси. Има едни други хора, които продължават да гласуват за тях, с ясното съзнание какво правят избранниците им - тези хора индиректно ти казват, че подкрепят ти и децата ти да страдат, за да може те да си начешат егото. 

Както първите, така и вторите са ваши врагове, дори да са ви колеги, "приятели" и роднини. И трябва да го осъзнаете и да им го покажете.

 

Станете почитател на Класа