Сара Вагенкнехт създава нова партия в Германия?

Сара Вагенкнехт създава нова партия в Германия?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.10.2023
  • Share:

Сара Вагенкнехт, един от най-известните леви политици в Германия, е напът да основе нова политическа партия, съобщиха списание "Шпигел" и германската телевизия Цет Де Еф, цитирани от БТА. "Шпигел" се позовава на източници, близки до Вагенкнехт.

 

 

Според германския седмичник Вагенкнехт първо ще представи публично учредяването на сдружение, наречено Алианс "Сахра Вагенкнехт" - "За разум и справедливост" като предварителна стъпка към основаването на партия. Сдружението е вече регистрирано, допълва сп. "Шпигел".

От канцеларията на Вагенкнехт днес заявиха, че не могат нито да потвърдят, нито да коментират съобщенията за последните ѝ планове. Но близки до нея източници казаха пред ДПА, че решението ѝ да основе партия е било подготвяно от известно време.

Вагенкнехт коментира този въпрос публично в продължение на месеци, но никога не се бе ангажирала окончателно с новия план.

Тя влезе в противоречие с крайнолявата партия "Левите" по ключови въпроси като миграцията и политиката в областта на климата, а някои я обвиниха в популистки уклони.

Наскоро Вагенкнехт заяви публично, че отношенията ѝ с "Левите" са приключили. Партията е в процес на официалното ѝ изключване.

Станете почитател на Класа