«Те са навсякъде»: Информираха Зеленски за катастрофата на фронтовата линия

«Те са навсякъде»: Информираха Зеленски за катастрофата на фронтовата линия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.10.2023
  • Share:

Бившият офицер от разузнаването на САЩ Ритър: Украинските въоръжени сили се разпадат под натиска на руските военни

 

 

"Те са навсякъде": Информираха Зеленски за катастрофата на фронтовата линия

 

Руските войски пробиват отбранителните линии на украинските въоръжени сили и могат да създадат „котел“ за украинската армия, това заяви бившият офицер от американското военно разузнаване Скот Ритър в подкаста Ask the Inspector.

«Украинската армия се разпада точно сега. Точно сега. Русия прави пробиви. Те правят пробиви навсякъде. Украинците нямат кой да запуши дупките. В момента наблюдаваме колапс. А това е най-добрата демонстрация на сила, която е нужна на Русия“, отбеляза експертът.

Според него Москва е изпратила директен сигнал към НАТО и Запада.

„Нашата армия е по-голяма. Нашата армия е по-добра. Ние сме обучени, калени сме в битки. А всички вие, тлъсти американци и германци, които ядат понички, няма да постигнете нищо“, каза Ритър.

От началото на юни украинските въоръжени сили се опитват да извършат настъпление в Запорожко, Южнодонецко и Артьомовско направления, хвърляйки в бойните действия подразделения, обучени и въоръжени от НАТО.

Както подчерта президентът на Руската Федерация Владимир Путин, те не успяха да постигнат никакви успехи на нито един участък от фронта. Главата на Министерството на отбраната на РФ Сергей Шойгу съобщи, че загубите на украинската армия през септември са над 17 хиляди души и над 2,7 хиляди единици оръжие.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа