Поне 27 са убитите американци в Израел

Поне 27 са убитите американци в Израел
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.10.2023
  • Share:

Броят на американските граждани, загинали при опустошителните нападения на палестинската групировка "Хамас" в Израел, е нараснал на най-малко 27 души, предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на изявление на Белия дом.

Преди това Вашингтон съобщи, че са загинали най-малко 25 американски граждани.

Според говорителя на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби 14 американски граждани все още са в неизвестност.

Правителството на САЩ продължава да смята, че "Хамас" е взела за заложници сравнително малко на брой американски граждани, каза Кърби.

Властите във Вашингтон все още не разполагат с много информация колко са американските заложници и кои са те, добави говорителят на Белия дом.

По думите му САЩ не изключват нито една възможност, свързана с гарантиране освобождаването на заложниците, държани от "Хамас", предаде Ройтерс.

Кърби добави, че Белият дом няма причина да се съмнява в автентичността на разпространените от Израел потресаващи кадри за нападенията на "Хамас" и заяви, че те показват "пълната поквара" на палестинската групировка.

Говорителят на Белия дом също така обяви, че Държавният департамент на САЩ ще започне да предлага от днес чартърни полети до градове в Европа, за да помогне на американските граждани да напуснат Израел ако искат. Ройтерс съобщи по-рано за този план.

Станете почитател на Класа