Бойци на „Хамас“ са обезглавили деца, Байдън отправи страшна заплаха към враговете на Израел

Бойци на „Хамас“ са обезглавили деца, Байдън отправи страшна заплаха към враговете на Израел
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.10.2023
  • Share:

Бойци на екстремистката групировка „Хамас“ са убили по жесток начин 40 млади момчета, разкри представител на израелското правителство, предаде Sky News.

 

Министърът на икономиката на Израел Нир Баркат заяви, че групировката „Хамас“ ще бъде унищожена. Израел има доказателства, че деца са били обезглавени от терористите, някои са били изгорени живи, а други – застреляни в главата.

„Всички бойци, цялата инфраструктура, хората, които подкрепят „Хамас“... ще ги унищожим“, каза министърът. Sky News посочва, че израелската армия не е потвърдила неговите думи за бруталните убийства. Баркат каза, че израелската армия не иска да наранява цивилни и призова палестинците, които не подкрепят „Хамас“, да се отдръпнат.

На този фон американският президент Джо Байдън за пореден път изрази подкрепата на САЩ към Израел. „Имаме готовност да реагираме. Нека го кажа ясно: всяка държава, всяка организация, всеки един, който мисли да се възползва от тази ситуация... имам едно нещо да кажа – не го правете! Сърцата ни може да са разбити, но не и нашата решимост (да действаме)“, каза президентът. Американските сили вече изпратиха свой самолетоносач близо до Израел.

"Тероризмът никога не е оправдан. Израел има право да защитава себе си и народа си. Съединените щати предупреждават срещу всяка друга страна, враждебна на Израел, която търси изгода в тази ситуация. Подкрепата на моята администрация за сигурността на Израел е стабилна и непоколебима", заяви американският президент.

Организация за освобождение на Палестина съобщи, че Израел блокира допускането на храна и медикаменти в ивицата Газа. „Призоваваме международните хуманитарни институции и международната общност да се намесят спешно, за да спрат агресията, да позволят навлизането на хуманитарни материали и да възстановят електричеството и водата, защото ивицата Газа е изправена пред голяма хуманитарна катастрофа“, предупреди организацията.

Станете почитател на Класа