От Газа беше изстрелян залп от ракети

От Газа беше изстрелян залп от ракети
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.10.2023
  • Share:

Залп от ракети беше изстрелян срещу израелския пристанищен град Ашкелон в 17 ч. предаде Си Ен Ен, съобщи БТА.

Малко по-рано говорителят на въоръженото крило на ислямистката групировка „Хамас“ Абу Убайда заяви на жителите на Ашкелон, че трябва да напуснат района до 17 ч. днес, съобщи Ройтерс. Ашкелон се намира на 50 километра южно от Тел Авив и 13 километра северно от Ивицата Газа.

Междувременно арабски политик в Израел призова днес ислямското движение "Хамас" да освободи по религиозни причини някои от израелските заложници, взети през уикенда по време на нападението срещу Израел, предаде Ройтерс.

"Ценностите на исляма ни задължават да не взимаме жени, деца и възрастни хора в плен", заяви Мансур Абас, председател на партията "Обединена арабска листа - РААМ", в публикация в социалните мрежи, като добави, че освобождаването на тези хора би било необходима хуманитарна мярка, която трябва да се приложи незабавно.

Представители на "Хамас" заявиха, че е движението е взело десетки пленници и ги отвело в ивицата Газа, давайки сигнал, че може би ще иска да ги размени за хиляди палестинци, намиращи се в затвори в Израел. Палестинската групировка "Ислямски джихад" заяви, че държи над 30 израелски заложници.

Станете почитател на Класа