Путин разширява енергийното сътрудничество с ключова за Азия държава

Путин разширява енергийното сътрудничество с ключова за Азия държава
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.10.2023
  • Share:

Руският президент Владимир Путин проведе двустранна среща с лидера на Казахстан Касим-Жомарт Токаев в Ново-Огарево, припомняйки, че след няколко дни те ще разговарят в Киргизстан. „Радвам се да ви приветствам в Русия, в Москва. След няколко дни ще имаме среща в Киргизстан... Но вашето пристигане в Москва е важно. Благодарен съм ви за това!", каза Путин.

 

 

Руският президент обяви планове за създаване на работна група, която ще проучи перспективите за разширяване на енергийното сътрудничество с Казахстан и региона като цяло.

По-рано лидерите на Русия, Казахстан и Узбекистан започнаха разговори относно доставки на руски газ. "Сега разговаряхме с ръководителите на енергийните компании, чухме техните оценки и позиции. Както се разбрахме, ще създадем подходяща работна група, която да изчисли всички варианти и всички възможни перспективи в тази област", каза Путин на среща с лидера на Казахстан Касим-Жомарт Токаев.

Той отбеляза още, че в неформална обстановка ще могат да обсъдят всички двустранни въпроси. „Имаме огромен обем съвместна работа“, каза Путин.

 
 

Станете почитател на Класа