Руското МВнР: Москва разполага с военно-технически възможности да обезсърчи страните от НАТО

Руското МВнР: Москва разполага с военно-технически възможности да обезсърчи страните от НАТО
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.10.2023
  • Share:

Русия е уверена, че нейното ясно послание за предизвикателствата пред световната сигурност е било чуто и подкрепено от мнозина в ООН, каза заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко

 

 

Москва разполага с всички военно-технически възможности, за да обезсърчи страните от НАТО от всякакви опасни планове срещу Русия. Това каза заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко в ефира на телевизионния канал "Россия-24".
„Ние ще засилим нашето северозападно направление и разполагаме с всички способности, както военно-технически, така и други, за да гарантираме надеждно нашите интереси на сигурността и да обезсърчаваме плановиците на НАТО от всякакви опасни планове по отношение на страната ни“, каза Александър Грушко.

"Русия е уверена, че нейното ясно послание за предизвикателствата пред световната сигурност е било чуто и подкрепено от мнозина в ООН. Акцентът, който министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров направи, той го направи много ясно в Ню Йорк, беше върху необходимостта да се зачитат и спазват принципите на Хартата на ООН в тяхната цялост и взаимовръзка. Акцентът ми се струва един от основните, който се чу и беше подкрепен от мнозина“, заяви Александър Грушко.

Според него речта на Лавров е била „на моменти груба в идентифицирането на предизвикателствата и опасностите, с които международната общност трябва да се справи днес“.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа