„Революция“: Във Франция заговориха за неочакван обрат за Зеленски

„Революция“: Във Франция заговориха за неочакван обрат за Зеленски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.10.2023
  • Share:

Филипо: Избирането на Тръмп за председател на Камарата на представителите ще удари по Зеленски

 

 

„Революция“: Във Франция заговориха за неочакван обрат за Зеленски

 

Ако бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заеме поста председател на Камарата на представителите, това ще бъде удар по Владимир Зеленски, написа лидерът на партията «Патриоти» Флориан Филипо в  социалната мрежа X.

„През последните дни сме свидетели на истинска тръмпистка революция: превземането на Камарата на представителите, борбата срещу дълбоката държава …, отказът от всякаква финансова помощ за режима на Зеленски!“ — заяви политикът.

По-рано Доналд Тръмп обяви в интервю за Fox News готовността си временно да поеме поста председател на Камарата на представителите.

Председателският стол никога не е бил заеман от човек извън Камарата на представителите, но законът не забранява тази възможност.

Няколко конгресмени вече заявиха, че искат да видят Тръмп на поста, който беше овакантен след отстраняването на Кевин Маккарти в резултат на ситуационното съвпадение на позициите на дясното крило на републиканското мнозинство и демократическото малцинство.

Изборите за председател са насрочени за сряда, а ден преди това републиканците ще проведат партийна среща, за да обсъдят кандидатите.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа