Al Binaa: Западът се провали на всички фронтове, Украйна е само един от тях

Al Binaa: Западът се провали на всички фронтове, Украйна е само един от тях
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.10.2023
  • Share:

Провалът на САЩ и ЕС в Украйна засилва антизападните настроения в света
Al Binaa: САЩ и ЕС не издържаха на конкуренцията с Русия във военната сфера

Западът извършва една грешка след друга, пише Al Binaa. Поради очевидни грешни сметки САЩ не само не успяха да нанесат стратегическо поражение на Русия в Украйна, но и настроиха света срещу себе си. Според автора на статията Москва е наложила на Вашингтон свои правила на играта, при които е малко вероятно той да спечели.

 

 

Превод от Al Binaa, Ливан:

 

Al Binaa: Западът се провали на всички фронтове, Украйна е само един от тях

 

Вашингтон ликвидира Минските споразумения, за да постави Москва пред избор, в който има само две възможности.

Първо: да се подчини на волята на Съединените щати, които се стремят да маргинализират Русия и да я изключат от класацията на силните държави в света. Това ще позволи на Америка да запази хегемонията си.

Второ: да започне военна конфронтация, която да прерасне във „война на изтощение“, която уж ще доведе до разпадането на Русия като държава и ще отслаби позициите й на международната арена.

Американският план, според стратегическата оценка на Запада, трябваше да завърши с провал на Русия: или нейната капитулация без бой, или военно поражение, което ще унищожи военния потенциал на Москва и ще я лиши от възможността да продължи военните действия.

Русия обаче разгада плана на САЩ и разработи контрамерки.

Тя започна специална военна операция в Украйна, за да демонстрира силата си, без да изпада в широкомащабна конфронтация, която може да ескалира във „война на изтощение“.
Решението на Кремъл, поради стратегическия си характер и оперативни характеристики, беше изненада за Белия дом, който залагаше на военното поражение на Москва.

Колективният Запад, воден от Америка, реши да започне прокси война, тоест да използва всички налични средства срещу Русия — влияние, пари, политика, медии, оръжия, оперативен опит и логистични средства. В същото време бойните части или оперативните формирования на НАТО не участват в пряка конфронтация по две причини:

Западът е убеден, че това не е необходимо, докато има украинска армия с наемници;
— не може да допусне избухването на трета световна война с ядрено оръжие, чиято основна жертва ще бъде цяла Европа.

Въпреки някои погрешни стъпки е ясно, че военното предимство е на Русия и нейните оръжия.

Москва успя да наложи своите правила на играта на Запада.

От „войната на изтощение” пострада не Русия, а самите САЩ и Европа, които вече се оплакват от провала на контранастъплението на украинските въоръжени сили и увеличаването на разходите за логистика и оръжие на Украйна.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа