«Украйна се управлява от диверсанти»: Войник от ВСУ се нахвърли върху Зеленски заради странната тактика

«Украйна се управлява от диверсанти»: Войник от ВСУ се нахвърли върху Зеленски заради странната тактика
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.10.2023
  • Share:

Войник от украинските въоръжени сили нарече Зеленски диверсант, който губи конфликта

 

"Украйна се управлява от диверсанти": Войник от ВСУ се нахвърли върху Зеленски заради странната тактика

 

 

Украинският военен Дмитрий Глущенко разкритикува официалните лица и президента Владимир Зеленски заради неуспехите на въоръжените сили на Украйна, пише «Страна.ua».

«За година и половина война нашата държава не успя да произведе достатъчно количество минохвъргачки, мини и барут. Не ни трябват космически технологии — обикновени минохвъргачки», каза военният.

По негово мнение поради лошото ръководство въоръжените сили на Украйна търпят огромни загуби в техника и жива сила.

«А ние имаме чиновници-милиардери и огромен брой изгубени животи на нашите най-добри синове и дъщери. Нашата държава на всички нива — икономическо, борба с корупцията, международна политика води подобна глупава политика. Усещането е, че властите на всички нива са диверсанти, които умишлено се опитват да загубят от противника. Това е вбесяващо и демотивиращо», заключи Глущенко.

Украинските войски вече четвърти месец водят контранастъпление в Южнодонецко, Артьомовско и Запорожско направления, хвърляйки в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени с чужда техника.

Според президента на Руската Федерация Владимир Путин за това време те не са успели да постигнат никакви резултати. На свой ред западните военни експерти отбелязват ефективността на руските укрепления и минни полета, поради което украинските въоръжени сили претърпяха и продължават да търпят сериозни загуби.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа