„Ужасна цена“: Посочиха страната, която ще загуби всичко заради Украйна

„Ужасна цена“: Посочиха страната, която ще загуби всичко заради Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.10.2023
  • Share:

Newsweek: Германия ще трябва да плати „ужасна цена“ за антируската си политика

 

 

„Ужасна цена“: Посочиха страната, която ще загуби всичко заради Украйна

 

Германия ще плати „ужасна цена“ за антируската си политика, това заяви историкът Тарик Сирил Амар в статия за Newsweek.

Както отбелязва авторът, на Запад твърдят, че Русия трябва да „победи“ в Украйна, в противен случай целият международен ред ще рухне, а възходът на Китай е предизвикателство, поради което следва страните „да се защитят“.

В действителност обаче най-големият проблем вероятно идва от Германия, посочва той.

«Предполагахме, че първата страна, която ще се поддаде под икономическата тежест на конфликта в Украйна, ще бъде Русия. Сега обаче виждаме, че оръжието санкции до голяма степен претърпяха провал. Руската икономика е стабилна и дори расте. Но какво ще стане, ако Германия се спъне първа?“, пита авторът.

Състоянието на германската икономика предизвиква безпокойство сред германците: те са „загубили вяра“ в политическия елит, който подкрепя чужди интереси, разочаровани са от ценностите и методите на управляващите центристи, твърди историкът.

Според него германският модел на управление преживява двойна криза: в икономиката и в политиката. Има много причини за това, три от тях са свързани с конфликта в Украйна.

«Първо, има широко разпространено убеждение, че Берлин е пожертвал собствените си жизненоважни интереси в полза на западната стратегия. Второ, има голяма загриженост за твърде голямата загуба на суверенитет. И трето, последиците от рецесията и икономическия упадък също са тревожни», изброява авторът.

Освен това тук може да се спомене и страхът от ескалация на конфликта и прерастването му в открита конфронтация между НАТО и Русия, продължава авторът, отбелязвайки, че „разрушителният потенциал“ тук е „очевиден“.

„Берлин ще трябва да плати ужасна цена за послушното следване на западната политика спрямо Москва и Пекин“, добавя историкът.

Западът засили санкционния натиск срещу Русия заради Украйна. Президентът на РФ Владимир Путин заяви, че политиката за сдържане и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия на Запада, а санкциите са нанесли сериозен удар на цялата световна икономика. Москва многократно заявява, че страната ще реши всички проблеми, които Западът й създава.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа