САЩ въоръжавайки Украйна, тласкат Русия да използва по-мощни оръжия — Лукашенко

САЩ въоръжавайки Украйна, тласкат Русия да използва по-мощни оръжия — Лукашенко
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.10.2023
  • Share:

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че западните страни и САЩ с подкрепата си за режима в Киев тласкат Русия да използва по-мощни оръжия, предава агенция Белта.

 

„Оставам с впечатлението – пак казвам: това е моето мнение – че американците тласкат руснаците да използват най-страшното оръжие“, каза Лукашенко.

 

 

САЩ въоръжавайки Украйна, тласкат Русия да използва по-мощни оръжия - Лукашенко

 

Беларуският лидер подчертава, че Москва може да бъде принудена да предприеме по-строги мерки заради военната подкрепа на Вашингтон за бойците на украинските въоръжени сили.
Според него, ако украински ракети влетят на руска територия, тогава отговорът на Русия срещу Украйна ще бъде предприет незабавно и най-вероятно ще бъдат използвани по-мощни оръжия, отколкото руската армия използва сега.

„Тези оръжия за Владимир Зеленски и неговата армия, оборудвани с ракети с голям обсег. Дори до 300 километра дълбочина. Представяте ли си: мощни ракети ще ударят руска територия на дълбочина до 300 километра. Смятате ли, че руският президент и военните ще гледат спокойно на това?“, поясни политикът.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа