Додон: Действащата власт в Молдова изцяло зависи от Запада

Додон: Действащата власт в Молдова изцяло зависи от Запада
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.10.2023
  • Share:

Бившият президент на Молдова Игор Додон обвини сегашното правителство, че не е в състояние да приема решения свободно заради зависимостта от западни фондове.

 

 

Додон: Действащата власт в Молдова изцяло зависи от Запада

 

„Страната вече не е наша, тя е под Сорос (американският милионер Джордж Сорос, чиято фондация „Отворено общество“ е призната за нежелана организация в Руската Федерация – бел. ред.) и различни неправителствени обществени организации, които диктуват на Мая Санду (президент на Молдова – бел. ред.) и други „кукли“, какво да правим с нашите граждани. Време е да върнем страната на хората, на народа!», заяви Додон.

В Молдова местните избори ще се проведат на 5 ноември. Жителите на страната ще избират местни лидери и ще формират областни съвети. Централната избирателна комисия в страната твърди, че на изборите ще бъдат избрани 898 кметове и ръководители на селски администрации. Включително повече от 11 хиляди членове на местните съвети. Бившият президент на Молдова Додон ще се кандидатира за местната власт.

Припомняме, че по-рано бившият президент на Молдова и ръководител на Социалистическата партия Игор Додон смята, че молдовските власти под предлог за интеграция в Европейския съюз се опитват да прикрият вътрешните проблеми в страната.

Той твърди, че президентът на Молдова Мая Санду и нейната администрация се опитват да прикрият вътрешните проблеми в страната под предлог за европейска интеграция. Според лидера на социалистическата партия, колкото по-силно настоящият ръководител на републиката призовава всички в Европа, толкова по-малко молдовци искат да отидат там. Междувременно бившият президент подчертава, че гражданите на Молдова не са против поддържането и развитието на добросъседски отношения с Европейския съюз. Въпреки това, според мнението на политика, молдовците са не по-малко заинтересовани от разрешаването на вътрешните проблеми на страната.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа