Испански генерал: Волята на страните-донори за подкрепа на Украйна се изпари

Испански генерал: Волята на страните-донори за подкрепа на Украйна се изпари
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.10.2023
  • Share:

Докато украинският конфликт наближава втора зима, признаците на недоволство нарастват в някои страни-донори от двете страни на Атлантическия океан, а съпротивата срещу военната подкрепа на Киев стремително се увеличава, пише испанският генерал-лейтенант в оставка Педро Питарч в статия за вестник ABC. Според него на фона на закъсалото украинско контранастъпление може да се каже, че руската стратегия в Украйна дава осезаеми резултати.

 

 

Испански генерал: Волята на страните-донори за подкрепа на Украйна се изпари

 

Неприемането на военна подкрепа за Киев нараства, пише испанският генерал-лейтенант в оставка Педро Питарч в своя статия за вестник ABC.

„При спиране на контранастъплението, въпреки яростната бомбардировка с дезинформация, на която сме подложени, може да се каже, че руската стратегия в конфликта в Украйна дава осезаеми резултати“, отбелязва авторът.

Освен това има резултати както по отношение на размиването на украинските оперативни способности в театъра на военните действия, така и по отношение на разрушаването на волята на международната арена.

Тъй като конфликтът в Украйна наближава втора зима, признаците на недоволство нарастват в някои страни-донори от двете страни на Атлантическия океан, отбелязва Питарч.

В Съединените щати сега пакетите за помощ за Украйна се преразглеждат поради силния натиск от републиканците в Камарата на представителите.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа