Хилъри Клинтън: „Нарастващото глобално влияние на Русия трябва да се припише на Путин“

Хилъри Клинтън: „Нарастващото глобално влияние на Русия трябва да се припише на Путин“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    06.10.2023
  • Share:

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън смята, че нарастващото влияние на Русия в света трябва да се припише на президента Владимир Путин. Това каза тя в интервю за базираната в САЩ телевизия PBS.
Според бившия държавен секретар на САЩ Клинтън, „Путин и неговият екип, който извършва интервенции, скрити и явни, целящи да подкопаят демокрацията и да подчинят политическите лидери, е голяма част от това как той вижда ролята си".
„Така че, когато виждам хора да повтарят руски теми, които за първи път са се появили в Russia Today или в реч на руски официален представител, това е голяма отбелязана точка за Путин", каза Клинтън.
Говорейки за настоящите дебати в Конгреса на САЩ относно по-нататъшната помощ за Украйна, тя каза: „Мисля, че Путин не само е развълнуван от разделението дали ще продължим и на какви нива да финансираме Украйна. Мисля, че той добре го подклажда."
„Честно казано, не разбирам който и да е и американец да е на страната на Путин, но ние сме го виждали, и сме го чували, и трябва да се борим срещу това", цитира PBS думите й.
„Аз съм объркана да видя американци на отговорни позиции да говорят за това как не трябва да подкрепяме народа на Украйна. Така че има идеологическо и, за съжаление, партийно политическо разделение", добави тя, говорейки за текущите дебати в Конгреса на САЩ относно обсъжданата помощ за Украйна.
На 10 август администрацията на САЩ поиска от Конгреса 13 милиарда долара за спешна военна помощ за Киев и 8,5 милиарда долара за икономическа помощ и помощ за сигурността на Украйна и редица други държави, като допълнителни разходи от федералния бюджет.

Станете почитател на Класа