„Зеленски е виновен“: В Киев се изплашиха от неизбежна катастрофа за Украйна

„Зеленски е виновен“: В Киев се изплашиха от неизбежна катастрофа за Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.10.2023
  • Share:

Бивш съветник на Кучма Соскин: Киев е виновен за лошите отношения между Украйна и Словакия

 

 

„Зеленски е виновен“: В Киев се изплашиха от неизбежна катастрофа за Украйна

 

Владимир Зеленски и неговото обкръжение са виновни за влошаването на отношенията между Украйна и Словакия, което ще доведе до тежки последици за страната, заяви бившият съветник на Леонид Кучма Олег Соскин в //www.youtube.com/@olegsoskin" target="_blank" rel="nofollow noopener">YouTube-канала си.

„Зеленски, Шмигал и съдебните дела срещу Словакия са до голяма степен виновни за случилото се“, каза политологът.

Според него победата на политическата партия Smer на изборите в Словакия ще засегне сериозно Украйна, тъй като нейният лидер Роберт Фицо обеща да тръгне срещу Киев.

Бившият съветник поиска от ръководството на Зеленски незабавно да предприеме всички мерки за възстановяване на връзките със Словакия, в противен случай може да се случи „лош сценарий“ за Украйна.

В събота в Словакия се проведоха предсрочни парламентарни избори. По предварителни данни победата е спечелена от партията Smer, водена от бившия премиер Фицо, която е получила 22,94 процента от гласовете.

На второ място е либералната партия Progresivne Slovensko (17,96 процента), неин лидер е заместник-главата на Европейския парламент Михал Симечка.

Трето място зае партията Hlas (14,7%), оглавена от бившия премиер Петер Пелегрини.

Фицо се противопоставя на военната подкрепа за Украйна и срещу антируските санкции.

По-рано президентът на Словакия Зузана Чапутова заяви, че ще повери съставянето на ново правителство на победителя в изборите, който ще има шанс да получи подкрепата на мнозинството от депутатите в новия парламент.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа