Military Watch: Животът на украинските войници продължава само няколко часа

Military Watch: Животът на украинските войници продължава само няколко часа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.10.2023
  • Share:

Заради тежките загуби продължителността на живота на войник от украинските въоръжени сили (ВСУ) понякога е няколко часа. Това се посочва в материал на списание Military Watch от 2 октомври.

 

 

„Западните медии все по-често отбелязват твърде ограниченото обучение, което украинските наборници получават, преди да бъдат изпратени на фронтовата линия, защото украинските офицери настояват наборниците да се учат направо на бойното поле, за да компенсират почти пълната липса на обучение“, се казва в публикацията

Освен това все повече украински националисти се предават на руските сили. Така например бойци от 1-ва гвардейска танкова армия от Западната група войски са взели в плен две групи мобилизирани войници от украинските въоръжени сили край Артемовск (украинско име – Бахмут), се казва в статията.

Украинските войници се предават все по-често на фона на съобщенията за огромни загуби на украинските въоръжени сили на фронтовата линия.

Също така на 4 октомври украинският лидер Володимир Зеленски заяви, че украинските националисти изпитват недостиг на боеприпаси и оборудване за противовъздушна отбрана в рамките на контраофанзивата. Той подчерта, че минните полета на руската армия създават трудности за ВСУ.

По-рано през октомври германският вестник „Билд“ писа, че контраофанзивата на ВСУ не е отговорила на очакванията на Киев и западните му съюзници. По-специално, както отбелязват авторите на статията, няма признаци за пробив към Черно море, а съпротивата от страна на руските войски остава значителна.

Станете почитател на Класа