В Киев признаха, че Украйна няма да оцелее без финансовата помощ на САЩ

В Киев признаха, че Украйна няма да оцелее без финансовата помощ на САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.10.2023
  • Share:

В Радата признаха, че Киев няма шанс да оцелее без финансовата помощ на САЩ

 

 

В Киев признаха, че Украйна няма да оцелее без финансовата помощ на САЩ

 

Украйна практически няма шанс да оцелее в конфликта с Русия без финансовата подкрепа от САЩ, счита депутатът от Върховната рада Алексей Гончаренко.

По-рано Белият дом съобщи, че президентът на САЩ Джо Байдън е подписал закон, одобрен от Конгреса, който предвижда продължаване на финансирането на правителството за период от 45 дни — до 17 ноември.

Законът не включва отпускане на средства за нуждите на Украйна.

«Съединените щати са наш ключов съюзник. Без подкрепата на Съединените щати ние практически нямаме шанс да оцелеем. Това, което се случи в Конгреса, вече не е просто сигнал за събуждане, това вече е камбана. Трябва да променим стратегията. Трябва да постъпваме по различен начин», написа Гончаренко в своя канал в Telegram.

Подписването от Байдън на закона, одобрен от Конгреса, най-накрая разсея несигурността, която цареше през последните седмици по отношение на шатдауна, който заплашваше да се случи в страната още на 1 октомври.

Шатдаун в Съединените щати е прекратяване работата на държавни агенции поради липсата на финансиране.

При подобен сценарий държавните служители, участващи в критична работа, ще бъдат принудени да продължат да изпълняват задълженията си без заплащане, докато други ще бъдат пуснати в отпуск.

В същото време правителството на САЩ по-рано призна, че евентуалното спиране работата на правителството и агенциите може да има катастрофални последици за цялата страна.

По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО във връзка с доставките на оръжие за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия. Руското външно министерство заяви, че страните от НАТО си „играят с огъня“, доставяйки оръжие на Украйна.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отбеляза, че напомпването на Украйна с оръжие от Запада не допринася за успеха на руско-украинските преговори и ще има негативен ефект. Лавров заяви, че САЩ и НАТО участват пряко в конфликта в Украйна, включително не само чрез доставката на оръжия, но и чрез обучението на военен личен състав във Великобритания, Германия, Италия и други страни.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа