Австрийски полковник разкри колко «Леопарди» са останали на ВСУ

Австрийски полковник разкри колко «Леопарди» са останали на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.10.2023
  • Share:

Полковник от австрийската армия Рейснер: Украинските въоръжени сили загубиха до една трета от танковете Leopard

 

 

Украинската армия е загубила до една трета от танковете Leopard, доставени от Запада, заяви полковникът от австрийските въоръжени сили Маркус Райзнер пред dpa, цитиран от Die Welt.

Както отбеляза полковникът, ефективността на танковете Leopard 2 се оказа „по-малко значителна“ от очакваната.

 

Австрийски полковник разкри колко "Леопарди" са останали на ВСУ (видео)

 

„От около 90 доставени танка от този тип най-малко една трета са унищожени или повредени“, цитира Die Welt думите на Райзнер.

В същото време офицерът се оплака, че съюзниците на Украйна „само частично“ са изпълнили обещанията си за доставка на военна техника.

Бившият офицер от разузнаването на САЩ Ритър: Танковете Abrams ще станат лесна мишена за руските въоръжени сили

„M1A1 (танкът Abrams, бел. ред.), управляван от опитен екип от войници, е смъртоносно оръжие. Управляван от украинци само с основни умения, особено когато се изправи срещу ветерани от руската армия, оборудвани с модерни оръжия за унищожение на танкове, M1A1 е не повече от смъртоносен капан, подвижен стоманен ковчег за четирима души вътре“, каза той.

Белият дом потвърди, че първата партида Abrams е пристигнала в Украйна, като общо САЩ възнамеряват да доставят 31 танка. В същото време, както съобщава Wall Street Journal, украинските власти считат, че това няма да може да промени ситуацията на фронта. Главата на украинското разузнаване Кирил Буданов също призна, че американските танкове на фронтовата линия „няма да издържат дълго“.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа