«Успехите на Русия са впечатляващи»

«Успехите на Русия са впечатляващи»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.10.2023
  • Share:

На 20 септември руски дрон удари украински изтребител МиГ-29 на летище в района на Днепропетровск, пише  The Eurasian Times.

 

 

"Успехите на Русия са впечатляващи"

 

 

Отбелязва се, че това е първият удар на руски дрон по украинска авиобаза, както и по украински изтребител. Необичайното при този удар е, че летище Долгинцево се намира на 75 км от фронта на бойните действия, докато обсегът на полета на руски дронове като Ланцет-3 се счита за 40 км.

„Успехът на Русия в противодействието на Storm Shadow и неговите аналози е впечатляващ“, пише The Eurasian Times.

Авторът на статията обаче предупреждава, че както в шахматната партия, така и във войната, за всеки ход има контраход. И Украйна вероятно ще продължи да се опитва да атакува руски цели.

САЩ, НАТО и Украйна са „обсебени“ от манията да атакуват Крим, Кримския мост и базата на Черноморския флот в Севастопол, пише изданието.

И въпреки че тези атаки по никакъв начин няма да помогнат на Киев да обърне хода на контранастъплението, те не преследват тази цел.

С нанасянето на удари по Крим САЩ и Северноатлантическият алианс се стремят да отслабят Русия.

А за Украйна епизодичният успех е политическа победа, която има за цел да предотврати безпокойството на украинските граждани относно крайния изход от конфликта.

Донецката и Луганската народни републики, както и Запорожката и Херсонската области станаха част от Русия, след като преобладаващото мнозинство от жителите им гласуваха за това на референдум, проведен от 23 до 27 септември 2022 г.

Крим стана част от Русия, след като огромното мнозинство от жителите на полуострова гласуваха за това на референдум на 16 март 2014 г.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа