Нидерландия призна за проблемите с отбранителната индустрия в Европа

Нидерландия призна за проблемите с отбранителната индустрия в Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.10.2023
  • Share:

Министърът на отбраната на Нидерландия Кайса Олонгрен призна, че колективният Запад има проблеми във военно-промишления комплекс (ВПК) заради украинския конфликт. Признанието прозвуча по време на реч на Варшавския форум за сигурност.

 

 

Нидерландия призна за проблемите с отбранителната индустрия в Европа

 

Кайса Олонгрен заяви, че страните от колективния Запад имат сериозни проблеми във военно-промишления комплекс. Министърът на отбраната на смята, че заради доставките на оръжие на режима в Киев, западният колектив изпитва трудности при увеличаване на производството за своята отбранителна индустрия.

„Имаме проблеми с отбранителната индустрия. Имаме затруднения да увеличим производството за собствената си отбранителна индустрия. Същото важи и за американската отбранителна индустрия. Има много проблеми, върху които трябва да работим“, посочи Олонгрен.

Да припомним, че неназован по-рано високопоставен европейски чиновник заяви, че страните от Европейския съюз вече не могат да доставят на режима в Киев оръжия от собствените си резерви, без да застрашат сигурността на съюза. Освен това The Daily Telegraph писа, че Великобритания вече е доставила на Украйна всички оръжия, които Лондон може да си позволи да прехвърли на Киев.

Време е Европа да се събуди и да чуе народите си, които казват Не на доставките на оръжия за Киевския режим

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа