САЩ ще продължат да снабдяват ВСУ с оръжия, а парите ще ги отделят частни лица-експерт

САЩ ще продължат да снабдяват ВСУ с оръжия, а парите ще ги отделят частни лица-експерт
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.10.2023
  • Share:

Американското финансиране на режима в Киев ще продължи, но не чрез държавни средства, които се отпускат официално от Конгреса на САЩ, а с помощта на физически лица и компании. Това заяви пред изданието Pravda.Ru специалистът по международни отношения Валери Грешных.

 

 

САЩ ще продължат да снабдяват ВСУ с оръжия, а парите ще ги отделят частни лица-експерт

 

„Тези пари ще бъдат намирани както от частни лица, така и благодарение на НПО фигури като Джордж Сорос. Доставките на оръжия за Украйна няма да спрат, а ще се извършват извън системата за държавни поръчки за военно-промишления комплекс на САЩ. Финансовата струйка ще изтънее, но това не означава, че ще спрат да помагат. Имам предвид колективния Запад. Освен това американците ще окажат натиск върху Германия и Франция“,

Той добави, че в Европа няма политически ограничения да продължи подкрепата на въоръжените сили на Украйна. В същото време Европейският съюз е изчерпал всичките си запаси от съветска техника, които са били на негово разположение, уточни специалистът.

„Ясно е, че интензивността на контранастъплението на украинските въоръжени сили постепенно ще отслабва. Но това ще отнеме време. Украйна ще има достатъчно оборудване до средата на ноември“, обобщи Грешных.

Напомняме, че президентът на САЩ Джо Байдън одобри закон за финансиране на работата на американското правителство до 17 ноември. Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че Вашингтон няма пари за дългосрочна подкрепа за Киев.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа