Пентагонът предупреждава Конгреса, че парите за оръжия за Украйна са на привършване

Пентагонът предупреждава Конгреса, че парите за оръжия за Украйна са на привършване
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.10.2023
  • Share:

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин разговаря с Володимир Зеленски и съпругата му Олена в Ню Йорк на 11/09 2023 г.

 

 

Пентагонът предупреждава Конгреса, че парите за подмяна на оръжията, които САЩ са изпратили в Украйна, са на привършване и вече е принуден да забави снабдяването на някои войски, се казва в писмо, изпратено до лидерите на Конгреса, съобщава "Асошиейтед прес".

В писмото, получено от Асошиейтед прес, се настоява Конгресът да допълни финансирането за Украйна. През уикенда Конгресът предотврати спирането на работата на правителството, като прие законопроект за краткосрочно финансиране, но от него отпадна всякаква помощ за Украйна в битката срещу Русия.

Финансовият контрольор на Пентагона Майкъл Маккорд заяви пред лидерите на Камарата на представителите и Сената, че са останали 1,6 млрд. долара от 25,9 млрд. долара, които Конгресът е предвидил за попълване на американските военни запаси, постъпващи в Украйна. Оръжията включват милиони артилерийски снаряди, ракети и снаряди, които са от решаващо значение за контраофанзивата на Украйна, целяща да си върне териториите, придобити от Русия във войната.

Освен това САЩ разполагат с още около 5,4 млрд. долара, за да предоставят оръжия и оборудване от своите запаси. САЩ вече щяха да са изчерпали тези средства, ако Пентагонът не беше осъзнал по-рано тази година, че е надценил вече изпратеното оборудване, освобождавайки около 6,2 млрд. долара. Част от тях бяха изпратени през последните месеци.

Станете почитател на Класа