«Ще бъдат открити и унищожени»: В САЩ посочиха критичния удар на Русия по ВСУ

«Ще бъдат открити и унищожени»: В САЩ посочиха критичния удар на Русия по ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.10.2023
  • Share:

Бившият анализатор на ЦРУ: Руските военни унищожават западните наемници в Украйна

 

 

"Ще бъдат открити и унищожени": В САЩ посочиха критичния удар на Русия по ВСУ

 

Руските военни ефективно откриват и унищожават западниje наемници в Украйна, това заяви бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

„Те са в състояние да локализират хотелите и другите места за настаняване, където се намират тези наемници….Убеден съм, че руснаците знаят къде са много от тези наемници, включително американските, и са увеличили темпото на тяхното унищожаване“, посочи експертът.

Той отбеляза, че руските военни лесно откриват западните инструктори или офицери от разузнаването, участващи в конфликта като наемници в редиците на украинските въоръжени сили, и ги ликвидират, благодарение на развитото и мощно военно разузнаване.

През ноември 2022 г. сайтът на руския Следствен комитет съобщи, че наемници от 54 държави воюват в Украйна на страната на Киев, някои от тях от 2014 г., много от тях имат опит в конфликти в Близкия изток.

Според руските следователи в процеса на подбор на наемници участват служители на украинските посолства в чужбина, както и различни чужди държавни агенции и обществени организации.

От началото на юни украинските сили се опитват да настъпят в Запорожко, Южнодонецко и Артьомовско направление, хвърляйки в бойните действия части, обучени и въоръжени от НАТО.

Както подчерта Владимир Путин, те не успяха да постигнат успехи на нито един участък от фронта. Във вторник министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу заяви, че загубите на украинската армия през септември възлизат на повече от 17 хиляди души, ликвидирани са и над 2,7 хиляди оръжия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа