ВСУ признаха, че руската армия е добре подготвена

ВСУ признаха, че руската армия е добре подготвена
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.10.2023
  • Share:

Mudno: украинските въоръжени сили признаха, че руските танкови екипажи и пилоти са добре обучени

 

 

ВСУ признаха, че руската армия е добре подготвена

 

 

Украински военни заявиха, че руските бойци са „наистина добре обучени“, съобщи испанският вестник Mundo.

„Техните танкови екипажи, техните пилоти и техните инженери са наистина добре обучени“, заяви пред изданието украински военен инструктор, представил се като Валерий.

На 4 юни украинските въоръжени сили започнаха контранастъпление в Запорожко, Южнодонецко и Артьомовско направления, хвърляйки в бойните действия бригади, въоръжени със западна техника.

Президентът на РФ Владимир Путин заяви, че опитите за напредване на противниковите войски са се провалили, украинските военни са спрени и отблъснати на изходните си позиции.

Във вторник министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу заяви, че загубите на украинската армия през септември възлизат на повече от 17 хиляди души и над 2,7 хиляди оръжия.

По-рано съобщихме/ „Той се страхува“: На Запад заговориха за ужасния сценарий за Зеленски

País: Зеленски се страхува от разкол в Украйна по корейския сценарий

Украйна може да бъде изправена пред разкол по корейския сценарий, пише колумнистът на País Кристиан Сегура.

«Украйна се страхува, че конфликтът може да доведе до разкол на страната, както се случи на Корейския полуостров….Призракът на Студената война се появи в политическия дебат за бъдещето на Украйна: има страх че страната ще се раздели на две части“, пише Сегура.

Авторът припомня, че много политици и анализатори говорят за възможността за корейски сценарий за Киев, но едва тази година той придоби реални очертания.

По-специално секретарят на Службата за национална сигурност на Украйна Алексей Данилов заяви, че „на Киев се предлага корейски вариант“.

Пхенян и Сеул формално се намират в състояние на война, защото Корейската война от 1950-1953 г. приключи с примирие, а не с мирен договор. Демилитаризираната зона минава по 38-ия паралел, разделяйки полуострова на две приблизително равни части.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа