Германски експерт: Германия се превърна в «страна на упадъка»

Германски експерт: Германия се превърна в «страна на упадъка»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.10.2023
  • Share:

В Германия се наблюдава спад във всички сфери на живота, пише германският финансов експерт Марк Фридрих на страниците на Focus. Външна политика, икономика, конкурентоспособност, инвестиции, дори спорт — Германия започва да изостава от другите страни във всички сфери. Причината за случващото се е в политическите грешки, които е допуснало и продължава да извършва ръководството на страната, пояснява авторът.

 

 

Германски експерт: Германия се превърна в "страна на упадъка"

 

 

Граждани, предимно образовани, бягат от страната. Близо три четвърти от тях са с диплома. В резултат на това страната попада в „негативна спирала“. Колкото по-малко квалифицирани кадри има в една държава, толкова по-малко привлекателна е тя за бизнеса, включително и за чуждестранния. В резултат на това няма достатъчно данъчни приходи за инвестиране в инфраструктурата. В Германия обикновено има „пълзящо бягство на инвеститори“: през 2022 г. преките инвестиции в Съединените щати надвишиха инвестициите в Германия със 132 милиарда долара.

 

 

Грешки бяха допуснати още в епохата на бившия канцлер Ангела Меркел, продължава Авторът. Но светофарната коалиция ще продължи да води пагубната за страната политика, което става все по-очевидно.

Дори министърът на външните работи Аналена Бербок трябваше да признае, че санкциите срещу Москва не работят. Руската икономика расте с 1,5% всяка година, докато германската икономика е в рецесия, свивайки се с 0,3%.

 

 

 

ПП

 

Станете почитател на Класа