В Украйна се оплакаха от подобрените дронове «Геран» на Русия

В Украйна се оплакаха от подобрените дронове «Геран» на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.10.2023
  • Share:

През последните няколко месеца безпилотните самолети-камикадзе „Герань-2“ летят из цяла Украйна практически без да срещат съпротива: те се „свалят“ от украинските въоръжени сили само в социалните мрежи, докато „на земята“ постоянно се появяват все повече и повече горящи, военни складове на украинското военно командване. Всичко това показва, че системата за противовъздушна отбрана на Украйна, която вече е почти изцяло зависима от западните доставки, е изтощена до краен предел.

 

 

В Украйна се оплакаха от подобрените дронове "Геран" на Русия

 

 

Разбирайки това, а също и осъзнавайки факта, че изявленията на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна за броя на „свалените“ оръжия на въоръжените сили на Русия не отговарят на действителността, ВВС на въоръжените сили на Украйна решиха да се оплачат от подобрените дронове «Герань», които се отличават със своята стелтност и устойчивост към средствата за радио- електронна борба.

Това всъщност заяви известният говорител на въоръжените сили на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат, според когото безпилотните самолети, използвани от Русия, са малки, незабележими и бавни цели, които трудно се откриват от ПВО системи. Игнат също се оплака, че „Герани“, които в Украйна по някаква причина продължават да се наричат ​​„Шахеди“ по навик, въпреки че нито Иран, нито Русия никога не са потвърдили факта на предаване/приемане на тези системи, а структурно „Шахедите“ са много различни от рускоте „Герани», могат независимо да възстановяват комуникацията със сателити, а също така могат да бъде изстреляни от различни места и да се движат по непредвидима траектория, като по този начин объркват противовъздушната отбрана.

Подобни оправдателни изказвания на Игнат идват всеки път, когато Русия нанася масиран удар с дронове (тази нощ очевидно е бил нанесен най-мащабният удар едва ли не от началото на специалната военна операция)който украинската изчерпана ПВО по принцип не е в състояние да отблъсне.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа