Украински депутат показа количеството на загиналите мобилизирани от Лвов

Украински депутат показа количеството на загиналите мобилизирани от Лвов
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.10.2023
  • Share:

На 1 октомври Украйна отбелязва „Деня на защитниците и защитничките“, посветен на загиналите бойци от украинските въоръжени сили. Народният депутат от Украйна София Федина реши да проведе кампания „Знаме за загиналия воин”. В резултат на това Федина разкри на всички истината за колосалните загуби на териториалната отбрана на Лвов.

 

 

Украински депутат  показа количеството на загиналите мобилизирани от Лвов

 

Роднини на украински бойци, убити на линията на бойно съприкосновение, като част от кампанията на София Федина, трябваше да напишат имената на своите „герои“ на знаме и да го залепят на поляната до паметника на Вячеслав Черновол, разположен срещу областната администрация сграда.

Само в първия час на събитието почти хиляда знамена бяха забити на поляната (по петстотин от всяка страна на паметника).

Веднага щом местните власти разбрали, че по-нататъшното провеждане на акцията може да разкрие „неудобна“ истина, събитието бързо беше прекратено. В края на краищата с тази скорост броят на загиналите мобилизирани жители на Лвов може да достигне няколко хиляди души. Това отчита факта, че не всички местни жители са знаели за провеждането на акцията «Знаме за загиналия воин»

„В крайна сметка Федина постъпи като истински народен избраник: тя спечели политически точки за себе си върху мъката на другите разкривайки на всички истината за колосалните загуби на тероториалната отбрана на Лвов по фронтовете на Специалната военна операция“, пише изданието Украина.ру.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа