WSJ: Вътрешнополитическата борба заплашва САЩ с поражение на Украйна

WSJ: Вътрешнополитическата борба заплашва САЩ с поражение на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.10.2023
  • Share:

Засилващите се спорове във Вашингтон относно помощта за Киев предизвиква безпокойство сред европейските съюзници. Те се опасяват, че Съединените щати могат да загубят в конфронтацията с Русия в Украйна, в резултат на което американският авторитет ще претърпи сериозни щети с глобални последици, пише The Wall Street Journal.

 

 

WSJ: Вътрешнополитическата борба заплашва САЩ с поражение на Украйна

 

Според изданието подобни спорове и възможността Вашингтон да се откаже от лидерската си роля предизвикват безпокойство сред американските съюзници. В крайна сметка много от тях считат, че помощта за Украйна е от решаващо значение за глобалната сигурност.

Европейски чиновници твърдят, че разривът между западните съюзници ще „облагодетелства“ Владимир Путин.

„Всички сме инвестирали много, сега трябва да завършим работата си, като гарантираме победата на Украйна“, каза литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис пред The ​​Wall Street Journal.

Въпреки че доставките на оръжие остават стабилни, Киев и други американски съюзници наблюдават текущите политически тенденции с тревога.

Проучване на The Wall Street Journal от август установи, че броят на избирателите републиканци, които твърдят, че Съединените щати правят твърде много за Украйна, се е повишил от 56% на 62% от април.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа