N-TV: Украинците са неразделна част от миграционната криза в Германия

N-TV: Украинците са неразделна част от миграционната криза в Германия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.10.2023
  • Share:

Миграционната криза в Германия не може да се обсъжда, без да се споменават милионите украински бежанци, които живеят в страната, счита N-TV. Но Берлин отказва да говори за тях, сякаш са табу. А това е погрешно, счита германският телевизионен канал, защото всички тези хора претоварват държавните служби, от което страда обществото като цяло.

 

 

N-TV: Украинците са неразделна част от миграционната криза в Германия

 

 

За разбирането на проблема с миграцията е важно също така открито да се каже, че повече от милион украинци, пристигнали в Германия след избухването на военните действия в Украйна, заемат жилищни помещения, получават медицински услуги и водят децата си в детски ясли и училища. Това води до претоварване на системата, от което страда германското общество. Изданието посочва два фактора: притокът на нови бежанци и присъствието на голям брой украински граждани в страната.

В момента украинците не се налага да преминават през никакви процедури, за да получат статут на бежанец. Те автоматично получават право на пребиваване, жилище и достъп до социални услуги, тъй като идват от региони, официално признати за военни зони.

Но процесът на предоставяне на подобен статут е непрозрачен.

Не е ясно как германското правителство оценява ситуацията на място и как я преоценява в светлината на вътрешните проблеми.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа