„Путин знае“: В САЩ забиха тревога за Украйна

„Путин знае“: В САЩ забиха тревога за Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.10.2023
  • Share:

Наблюдателят на WP Нелсън: Русия играе дълга игра в Украйна

 

 

„Путин знае“: В САЩ забиха тревога за Украйна

 

Съединените щати и техните съюзници трябва да започнат да „играят дълга игра“ в Украйна, както прави руският президент Владимир Путин, това мнение изрази наблюдателят Ричард Нелсън в статия за Washington Post.

Според мнението на автора, конфликтът в Украйна е напомнил за важността на дългосрочните конкурентни стратегии от Студената война, ключов елемент от които е съпоставянето на своите силни страни със слабостите на противника.

„Руският президент Владимир Путин има визия за този вид дългосрочно мислене“, добави Нелсън.

Според него Москва разбира, че «нетърпението може да бъде фатален недостатък на демокрациите» — те предпочитат «по-прости, краткосрочни варианти».

„Подкрепата за Украйна в Съединените щати вече показва пукнатини“, оплаква се той, припомняйки, че Виетнам и Афганистан са научили Съединените щати, че политическата воля може да бъде по-решаваща от военния баланс.

Според него Украйна ще може да демонстрира политическа воля, но само ако Вашингтон и неговите съюзници „не дръпнат щепсела“.

„Г-н Путин играе дълга игра. Ние също сме длъжни“, предупреждава Нелсън.

Както Путин отбеляза по-рано, американските власти на всяка цена се налага да демонстрират своя принос за ефективността на военните операции в Украйна преди президентските избори през 2024 г., затова те тласкат украинците към продължаване на конфликта, защото не съжаляват украинския народ.

Киевското ръководство също не съжалява сънародниците си, но хвърляйки народа си в месомелачката, само удължава конфликта, посочи руският лидер.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа