WP: Представиха проектобюджет на САЩ без пари за Киев

WP: Представиха проектобюджет на САЩ без пари за Киев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.10.2023
  • Share:

Конгресменът републиканец от Оклахома Том Коул заяви пред репортери, че Камарата на представителите на САЩ е представила свой проект за бюджет без помощ за Киев. Това съобщава The Washington Post.

 

 

Според политика долната камара на Конгреса на САЩ, контролирана от Републиканската партия, е предложила собствен начин за удължаване на финансирането на правителството с 45 дни. В същото време той не включва подкрепа за Украйна. На свой ред Коул изтъкна, че средствата ще бъдат изчислени, наред с другото, за ликвидиране на последиците от природните бедствия в САЩ.

Конгресменът подчерта, че гласуването по този въпрос може да се състои в близко бъдеще.

По-рано през септември бе съобщено, че Камарата на представителите на САЩ е гласувала в подкрепа на предоставянето на финансова помощ на Украйна в размер на 300 млн. долара, въпреки натиска от страна на консервативното крило на Републиканската партия. Предоставянето на допълнителна финансова помощ на Киев беше извадено от бюджетния план на Пентагона и беше разгледано като едно от перата в новия проектобюджет на Държавния департамент за 2024 г.

Станете почитател на Класа