В Манчестър започва конгресът на британските консерватори

В Манчестър започва конгресът на британските консерватори
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.10.2023
  • Share:

Днес в Манчестър започва годишният конгрес на управляващата в Обединеното кралство Консервативна партия, който ще продължи четири дни, предаде БНР. Очакванията са партийният лидер и премиер на страната Риши Сунак да се сблъска със сериозни проблеми.

 

 

Както пише "Файненшъл таймс", Риши Сунак се изправя пред неспокойни депутати консерватори, подготвяйки се за първия си и вероятно последен годишен конгрес като лидер на партия, която е разтревожена за следващите общи избори и е разделена относно посоката, в която трябва да върви страната. Макар и Сунак да планира да направи някои оптимистични изявления, засягащи предимно бизнеса, той е подложен на натиск от множество фракции в неговата партия, недоволни от проблемите с големия железопътен проект, известен като HS2, огромното данъчно бреме и заплахите на "Даунинг стрийт" страната да напусне Европейската конвенция за правата на човека.

"Скай нюз" дори съобщи, че разполага с кореспонденция на редови членове на партията, членуващи в организация, които искат да изгонят Сунак и да "влязат във война" с либералното крило на партията. Така наречената Консервативна демократична организация е основана през декември 2022 година от лорд Питър Крудас, спонсор и поддръжник на Борис Джонсън.

Вестник "Манчестър Ивнинг нюз" пък съобщи, че хиляди ще излязат по улиците на града да изразят недоволството си от управляващите пред участниците в конгреса.

 
 

Станете почитател на Класа