Spectator: Британците се превърнаха в нация от крадци

Spectator: Британците се превърнаха в нация от крадци
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.09.2023
  • Share:

Бездействието на британската полиция доведе до избухването на епидемия от кражби, съобщава The Spectator. През последната година кражбите на дребно са се увеличили с 19% в цялата страна и с 27% в 10-те най-големи града. Увеличават се и случаите на насилие над търговски работници. 89% от служителите вече са преживели тормоз под различни форми: от викове до пробити бели дробове и счупени ребра, пише британското издание.

 

 

Spectator: Британците се превърнаха в нация от крадци

 

По-рано в Обединеното кралство кражбите от магазини бяха порицавани, считани за престъпление и съответно наказвани, но неотдавна, поради бездействието на полицията, подобни деяния бяха декриминализирани, пише The Spectator. През последната година кражбите на дребно са се увеличили с 19% в цялата страна и с 27% в 10-те най-големи града.

Епидемията от кражби стигна дори до селата, продължава британското издание. Обирджиите не се ограничават и крадат дори даренията. Също така от 2020 г. насам се е увеличил броят на случаите на насилие срещу търговски работници. Според Асоциацията на търговците на дребно в Обединеното кралство, 89% от служителите вече са преживели тормоз под различни форми, от крясъци до прободени бели дробове и счупени ребра.

 

 

К.К.

Станете почитател на Класа