Специалисти от Запада предлагат мир между Русия и Украйна чрез нови референдуми

Специалисти от Запада предлагат мир между Русия и Украйна чрез нови референдуми
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.09.2023
  • Share:

Вторият етап мирни преговори между Украйна и Русия да са председателствани от Генералния секретар на ООН и/или Върховния комисар на ООН за мира и сигурността в Украйна в централата на ООН в Женева, пише Berliner Zeitung, позовавайки се на германски военни и политически експерти.

 

 

Специалисти от Запада предлагат мир между Русия и Украйна чрез нови референдуми

 

 

Проблемите, свързани с Крим и Севастопол, да бъдат обсъждани на двустранна основа по дипломатически канали в продължение на 15 години и да се решат чрез отказа от военна сила, а статутът на Луганската и Донецката народни републики, Запорожката и Херсонска области да бъде договорен по време на преговорите, допълват авторите.

Ако страните не успеят да постигнат споразумение, тогава в рамките на две години след влизането в сила на мирния договор Върховният комисар на ООН за мира и сигурността в Украйна да проведе референдум, на който населението ще определи статута на тези територии. Страните в ЕС, според този план, да улеснят влизането на Украйна в съюза, но страната да се откаже от присъединяване към военни съюзи, включително присъединяване към НАТО.

Третият етап включва поддържане на мира чрез европейската архитектура за сигурност, която да гарантира, че геостратегическото положение на Украйна вече не играе ключова роля в геополитическото съперничество между САЩ и Русия, пише Berliner Zeitung.

 

 

К.К.

Станете почитател на Класа