На Запад предлагат прекратяване на огъня «без специални споразумения“

На Запад предлагат прекратяване на огъня «без специални споразумения“
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.09.2023
  • Share:

Както твърдят германски експерти, Европейският съюз, чиято политическа тежест в световен мащаб непрекъснато намалява поради украинския конфликт, ще трябва да насочи всичките си усилия към възстановяване на стабилния мир на континента, което ще предотврати европейска война. Според тях, преди да е станало твърде късно, това изисква решимостта на водещите европейски политици, а именно френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц, в координация с президентите на САЩ и Турция Джо Байдън и Реджеп Тайип Ердоган. В същото време те призовават и двете страни да се откажат от всички предварителни условия за започване на преговорите, пише Berliner Zeitung.

 

 

На Запад предлагат прекратяване на огъня "без специални споразумения“

 

 

Очаква се САЩ да изиграят важна роля в организирането на преговорите, които трябва да окажат натиск върху Владимир Зеленски, за да даде той съгласието си за тях. Освен това САЩ и НАТО трябва да са готови да преговарят за контрол над въоръженията, добавя изданието, цитирайки германски експерти.

Те предлагат поетапен план за постигане на мир в Украйна. Първият етап включва прекратяване на огъня „без изключения, без ограничения и без специални споразумения“. Времето за прекратяване на военните действия и преговорите с цел възстановяване на мира съгласно Устава на ООН трябва да се определи от Съвета за сигурност, пишат авторите.

 

 

 

К.К.

Станете почитател на Класа