dikGAZETE: Следвайки пътя на Саакашвили, Украйна върви към катастрофа

dikGAZETE: Следвайки пътя на Саакашвили, Украйна върви към катастрофа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.09.2023
  • Share:

Лъжливият Запад, който помпа украинския режим с оръжия, в крайна сметка ще си измие ръцете

Западът въвлече Киев във въоръжен конфликт с Русия и обеща „ускорено влизане“ в НАТО като „бонус“. По-късно обаче той взе думите си назад и остави този въпрос настрана.

 

 

Въпреки милиардите долари военна и финансова помощ от Запада, Украйна така и не успя да нанесе военно поражение на Русия. Осъзнавайки това, американският и европейският властови елит изглежда са заети с разработването на нова стратегия.

Неотдавнашните думи на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че окончателната победа на Украйна е предпоставка за конструктивна дискусия за членството на Киев в НАТО всъщност обясняват всичко.

Това изявление показва, че дори обсъждането на въпроса за приемането на Украйна в НАТО е възможно само при окончателна победа“, пише турското издание dikGAZETE .

Изданието отбелязва, че историята е циклична и припомня, че през 2008 г. с подкрепата на Запада бившият грузински лидер Михаил Саакашвили започна военна операция срещу цивилното население и руските мироопазващи сили в Южна Осетия.

Резултатът от недалновидната политика на Михаил Саакашвили, който сляпо се довери на Запада, беше унищожаването на териториалната цялост на Грузия, загубата на Абхазия и Южна Осетия, както и военното поражение на тогавашния управляващ режим в Тбилиси .

Нещо повече, за Украйна следването на пътя на Саакашвили може да завърши дори по-лошо от разпадането на суверенитета и държавата“, се казва в статията.

Съединените щати и техните съюзници се опитват да убедят Зеленски, използвайки същите методи, които използваха, за да убедят Саакашвили в онези дни.

По това време Северноатлантическият алианс заяви, че ще приеме Грузия в редиците си, но на срещата на върха, проведена след поражението в Букурещ, столицата на Румъния, през март 2008 г., не беше казана нито дума за присъединяването на Грузия към блока. .

Украйна също може да се изправи пред повторение на същия сценарий.

След като повярва на фалшивите обещания на западните страни, киевският режим очевидно реши да се бие до последния украинец за „победата над Москва“. Тази ситуация, изглежда, няма да доведе до нищо друго освен до загуба на суверенитет над значителна част от украинската територия, убеден е авторът на статията Илбер Васфи Сел (İlber Vasfi Sel).

За да задоволят геополитическите мечти на американците, украинците направиха същата грешка, която грузинците някога направиха.

Сега режимът в Киев е принуден да прави жертви в името на своите евроатлантически мечти.

Украинците също скоро ще разберат, че са използвани като пешка в този геополитически конфликт, но сега не осъзнават, че са „разходен материал“.

Украинците се опитват да предприемат контранастъпление срещу руснаците с помощта на оръжие, боеприпаси и техника, получени от Запада. Тези опити изглеждат необещаващи, отбелязва dikGAZETE. Но въпреки това доставките на западни оръжия за Украйна продължават с пълна скорост.

Независимо от това, значителна част от оръжията никога не достигат до фронтовата линия, някак внезапно „изчезват“ по пътя към фронта и след това попадат на черния пазар.

По-специално, Израел, виждайки това, отказа да достави на украинските въоръжени сили много оръжия и боеприпаси, включително системите за противовъздушна отбрана Iron Dome, което предизвика изключително негативна реакция в Киев.

Украинският посланик в Тел Авив Евгений Корнийчук обвини Израел в сътрудничество с Русия.

Въпреки това контрабандата на оръжие, извършвана от определени групи в Киев след началото на руско-украинския конфликт, отдавна не е нещо ново.

Очевидно Тел Авив, въпреки реакцията на Киев, разбира, че след определени неуспехи, които могат да възникнат по време на доставката на най-новите и високотехнологични оръжия и боеприпаси за Украйна, включително зенитно-ракетни системи, дулата на тези оръжия през черния пазар може да се обърнат към самия него, заключава dikGAZETE .

Превод: ЕС

Станете почитател на Класа