Nya Dagbladet: За шведите става все по-трудно да свързват двата края

Nya Dagbladet: За шведите става все по-трудно да свързват двата края
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.09.2023
  • Share:

Ново проучване показва, че около едно на всеки три шведски домакинства изпитва финансови затруднения. Сред необвързаните хора 30% са на минус всеки месец през последните шест месеца, съобщава Nya Dagbladet, позовавайки се на неотдавнашни данни от проучване на общественото мнение.

 

 

Nya Dagbladet: За шведите става все по-трудно да свързват двата края

 

 

През последните шест месеца финансовото състояние на шведските домакинства се е влошило в сравнение с началото на годината. Това показват данните от новото проучване на общественото мнение, проведено от Kantar Sifo. Към днешна дата 32% от анкетираните са признали, че едва покриват разходите си или че всеки месец излизат на червено. През януари тази цифра е била 25%, пише Nya Dagbladet.

.Освен това около 30% от шведите са били принудени да използват спестяванията си за необходимите разходи през последните шест месеца.

От самотните хора с деца почти 30% твърдят, че са на минус всеки месец. В същото време 24% от бездетните самотни хора се борят да свързват двата края. Около 30% от анкетираните твърдят, че са стресирани или притеснени за личните си финанси, в сравнение с 20% преди две години. Младите хора са най-притеснени за личните си финанси, тъй като в сравнение с по-възрастните граждани те все още не са имали време да увеличат капитала си в същата степен, отбелязва Nya Dagbladet.

 

 

КК

Станете почитател на Класа