«На косъм»: На Запад припомниха „ужасното пророчество“ за Украйна

«На косъм»: На Запад припомниха „ужасното пророчество“ за Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.09.2023
  • Share:

Журналистът Кларенберг: Украйна се намира под заплаха поради амбициите на НАТО

 

 

"На косъм": На Запад припомниха „ужасното пророчество“ за Украйна

 

Съществуването на Украйна се намира под заплаха поради разширяването на НАТО. За това пише разследващият журналист Кийт Кларенберг в статия за Al Mayadeen.

„Днес, когато Русия и Украйна са в конфликт и политическото и военно бъдеще на последната, ако не и самото й съществуване като държава, виси на косъм, думите на недооценения пророк Кенан изглежда се превръщат в ужасна реалност“, заяви Кларенберг.

Така наблюдателят коментира изказването на Джордж Кенан, „архитектът на Студената война“ и ключова фигура в създаването на НАТО. След като САЩ ратифицираха разширяването на алианса през 1998 г., той отбеляза, че това е трагична грешка и че ще има мощна реакция от страна на Русия.

Москва многократно отбелязва, че НАТО реализира курса си към конфронтация.

Както подчерта прессекретарят на президента на РФ Дмитрий Песков, по-нататъшното разширяване на блока няма да донесе по-голяма сигурност на Европа.

МВнР на РФ изрази готовност за диалог с НАТО, но на равнопоставени начала със Запада.

Русия постави условия Западът да се откаже от курса си на милитаризация на европейския континент. През последните години Русия фиксира безпрецедентна активност на НАТО по западните си граници.

 

 

КК

Станете почитател на Класа