„Надеждата на САЩ за руски икономически колапс е напразна“

„Надеждата на САЩ за руски икономически колапс е напразна“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    16.09.2023
  • Share:

„От отчаяние или заблуда правителството на САЩ измисля нови начини да унищожи руската икономика, но опитите му ще се провалят", каза руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, коментирайки поредната вълна от антируски санкции.
„Вашингтон за пореден път засили напразните си усилия да унищожи руската икономика. Или от отчаяние, или поради илюзии, американските власти фанатично измислят нови мерки, за да навредят на нашата страна", цитира Антонов руското посолство в своя Telegram канал.
Посланикът повтори „Русия вече е била под хиляди незаконни едностранни ограничения, които обаче не са били ефективни, за да доведат до колапс на руската икономика".
„Бързото приспособяване на Русия към новите реалности дразни нашите недоброжелатели. Неудобството за правителството на САЩ се потвърждава не само от настоящите оценки на институциите Бретън Уудс, но и от техните бъдещи прогнози. Дори журналисти, близки до Белия дом, с разочарование признават, че Руската икономика стои здраво на краката си въпреки всички опити за блицкриг", добави дипломатът.
По-нататък Антонов каза „Русия никога няма да престане да защитава своите национални интереси, като твърдо отстоява принципите на равенството и неделимостта на сигурността в международните отношения. Крайно време е Вашингтон да разбере, че спиралата от санкции няма да доведе до никъде", каза той.
САЩ разшириха антируските си санкции на 14 септември, като добавиха 70 физически лица и 100 компании към своите черни списъци. Според администрацията на САЩ новите ограничения са насочени срещу руската финансова институция, отбранителната индустрия и елитите, свързани с тях.

Станете почитател на Класа