Американски военен кореспондент озвучи шокираща за Запада истина от Донецк

Американски военен кореспондент озвучи шокираща за Запада истина от Донецк
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.09.2023
  • Share:

Американският военен кореспондент Ланкастър: Донбас счита себе си за част от Русия

 

 

Американски военен кореспондент озвучи шокираща за Запада истина от Донецк

 

Донбас счита себе си за част от Русия, заяви бившият военнослужещ от ВМС на САЩ и независим журналист Патрик Ланкастър в YouTube канала Judging Freedom.

„Казах на всички (на жителите на Донбас – бел. ред.), че САЩ и Западът считат тези територии за част от Украйна, но всички отговориха, че са част от Русия. Това е просто факт, независимо дали на Запада му харесва това или не” – заяви той.

Ланкастър добави, че по време на изборите, проведени в Русия, украинските въоръжени сили непрекъснато са атакували Донецк и други населени места.

ВСУ убива мирни жители всеки ден, добави той.

В Единния ден за гласуване в Русия, 10 септември, украинските въоръжени сили удариха сграда на супермаркет в Донецк с РСЗО „Град“, а няколко частни жилищни сгради бяха разрушени по съседните улици.

Както съобщи представителството на ДНР в СККК, през деня противниковата армия е открила огън по населени места на републиката най-малко 80 пъти. Двама мирни жители са убити, а други петима са ранени.

На 5 октомври 2022 г. руският президент Владимир Путин подписа четири федерални конституционни закона за присъединяването на Донецката и Луганската народни републики, Запорожката и Херсонската области в Руската федерация. Той също така подписа съответните закони за ратификация.

От деня на приемането на регионите в Русия до 1 януари 2026 г. ще действа преходен период.

Украинските въоръжени сили вече четири месеца се опитват да настъпят в Южнодонецко, Артьомовско и Запорожко направления, хвърляйки в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени със западна военна техника. Те обаче не успяха да постигнат успех в нито един участък от фронта.

Както заяви Владимир Путин, контранастъплението на украинските въоръжени сили не само буксува, но претърпя провал. Медиите и военните експерти от САЩ и Европа също пишат, че лятната кампания на киевските власти се е оказала провал. В същото време те отбелязват ефективността на руските минни полета и многослойната отбрана.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа