Грешки на руските оръжия или целенасочен терор? Какво правят защитниците на Русия?

Грешки на руските оръжия или целенасочен терор? Какво правят защитниците на Русия?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.09.2023
  • Share:

Русия удари с ракета пазар в малък град в Донецка област, Източна Украйна. Вече никой не обръща внимание на броя на убитите цивилни. В градчето няма войници, наблизо няма военни съоръжения. Дрон пък остави без ток друго градче наблизо, също без военни обекти край него.

 

 

 

Греши онзи, който смята, че това е някаква грешка на „високоточните“ оръжия на Русия.

Руските бомбардировки върху складовете за зърно по украинските пристанища са постоянни, целенасочени, а не случайни. Целта е да направят негодно украинското зърно по складовете, да разрушат пристанищни съоръжения и да спрат износа.

Руските бомбардировки върху жилищни райони на градове като Киев, Одеса, Харков и др. са постоянни, а не случайни. Жертвите не са странични от неточни удари, а поразени целенасочено. Целта е да направят живота на хората ад, да се чувстват заплашени, да бягат от страната.

Руските стрелби по електростанции, вецове, тецове, язовири, инфраструктура, не са случайни, а целенасочени, за да направят живота на хората невъзможен и да напускат страната.

При инвазията руски войници стреляха по леки коли и цивилни по улицата. Целенасочен терор, да всява ужас и да прогонва хората. Руската пропаганда представя всеки такъв случай като фалшификация на украинците, което е още по-зловещо.

Нормалните хора по света още след нахлуването в Украйна я подкрепиха като жертва на агресор. Но много хора у нас смятат, че жертвата е Русия – не тя е нападнала Украйна, ами целокупният Запад е нападнал Русия. Това е някакво особено изкривяване на съзнанието. И то съвсем не е невинно. Защитниците на Русия оправдават военни престъпления. Буквално.

Защитават акциите на Русия против международното право, докато претендират за някакви права на Русия да не се доближава НАТО до границите й. И непрекъснато повтарят, че САЩ са агресивни и ограждат Русия с бази. Дали е така? Страни като Швеция и Финландия се уплашиха от агресивна Русия и поискаха членство в НАТО. Не САЩ, те поискаха. Същото искат Грузия и Армения, Украйна. Засега НАТО се въздържа да ги приеме, но в перспектива ще стане.

Какво реципрочно искат привържениците на Русия? Да пожелаят Мексико и Канада да влязат във военен съюз с Русия и да има руски бази там? Ами те не желаят, САЩ не ги заплашват с нищо. И в Куба няма руски бази, макар САЩ да я държи 60 години под търговска блокада.

Привържениците на Путин застават зад режим, който се проявява като престъпен и носи някои белези на фашистки. Това поставя много остър морален въпрос – как да живеем с хора около нас, които се радват на такива безчовечни военни успехи на Русия?

Докъде стига заблудата от руската пропаганда? Всички тези, които се търкалят из българския интернет, че Европа и ЕС загиват, че доларът се срива, еврото умира, САЩ фалират и т. н. са по първоизточник руска пропаганда и хибридна война. Точно обратното с случва на практика – рублата се срива, Русия изпадна в международна изолация, икономиката им закъсва. Русия изгуби авторитет и вече е страна военнопрестъпник, която не може да бъде разумна алтернатива на Запада.

Всъщност най-големите врагове, навредили на Русия, са Путин, неговият режим и пропаганда, която заблуждава собствения си народ.

 

Станете почитател на Класа