Подсказаха на Украйна какво да направи за пробив на руската отбрана

Подсказаха на Украйна какво да направи за пробив на руската отбрана
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.09.2023
  • Share:

BI: За пробива на руската отбрана пречат 16-те км минни полета

 

 

Подсказаха на Украйна какво да направи за пробив на руската отбрана

 

 

Разчистеният от мини път на въоръжените сили на Украйна трябва да бъде най-малко 16 километра широк, ако Украйна иска да запази западната бронираан техника и да пробие руската отбрана, пише наблюдателят на Business Insider Крис Панела.

„Украйна ще трябва да разчисти път от 10 мили (16 км. бел. ред.), за да пробие успешно руската отбрана. Ако не го направи, нейните бронирани машини и жизненоважните западни доставки ще бъдат уязвими от руския контрабатареен огън, ракетите и артилерията“, се казва в статията.

Въпреки необходимостта от спасяване на танковете и бронираните машини, авторът на статията твърди, че по време на украинското контранастъпление западните бронирани машини са били „безпомощни“, когато са се изправили пред „страховитата руска отбрана“.

Панела отбелязва, че в допълнение към отбранителните укрепления руските контраудари нанасят големи щети на Украйна, пречейки й да постигне заявените цели на контранастъплението и да пробие към Азовско море.

По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО относно доставките на оръжие за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа