В Британия обявиха пропукване на отношенията между Киев и съюзниците му

В Британия обявиха пропукване на отношенията между Киев и съюзниците му
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.09.2023
  • Share:

Sky News: Целите на Украйна вече не съвпадат с тези на нейните поддръжници

 

 

В Британия обявиха пропукване на отношенията между Киев и съюзниците му

 

Целите на Украйна в конфликта и поддържащите го на Запад, вече не съвпадат; западните страни все повече се съмняват, че Киев ще осъществи плановете си, заяви вицемаршал от ВВС на Великобритания Шон Бел, чиято статия е публикувана на сайта на Sky News.

Според Бел Русия отдавна е считана за заплаха за интересите на Запада; Москва, след разпадането на СССР, се стреми да превърне страната в световна свръхдържава.

Но както счита офицерът в оставка, конфликтът в Украйна уж е отслабил позицията на Москва и според него тя вече не представлява заплаха за Европа. Така Западът бил постигнал целта си в конфликта, сега страните трябвало да се справят с вътрешните проблеми, се казва в статията му.

Въпреки това Украйна продължава се стреми да изтласка силите на РФ, пише той.

„Суровата реалност е, че целите на Украйна вече не съвпадат с целите на нейните поддръжници“, цитира телевизионният канал думите на Бел.

Той добавя, че съюзниците са се ангажирали да подкрепят украинското настъпление, но скептицизмът ще нараства относно това дали целите на Киев в конфликта са постижими и приемливи.

Украинското контранастъпление започна на 4 юни. Киев изпрати в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени със западно оборудване, включително широко рекламираните танкове Leopard — впоследствие кадри с димящите машини на бойното поле предизвикаха смут на Запад.

Три месеца по-късно президентът на РФ Владимир Путин заяви: „контранастъплението“ не само е забуксува, „то е провал“.

Според министъра на отбраната на РФ Сергей Шойгу въоръжените сили на Украйна не са постигнали целите си в нито една от направленията. Най-горещото от тях е Запорожието, близо до малкото селище Работино, където Украйна вкара в бой бригади със западна подготовка от стратегическия резерв.

Според руското министерство на отбраната в началото на септември от началото на „контранастъплението“ украинските въоръжени сили са загубили повече от 66 хиляди души и 7,6 хиляди оръжия, включително германски танкове Leopard, френски AMX и американски БМП Bradley.

Появиха се съобщения и за унищожени два британски танка Challenger 2.

Западните медии специално отбелязват ефективността на минните полета на руските въоръжени сили.

На този фон държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен изрази мнение, че настъплението на украинските въоръжени сили ще продължи „още много месеци“, а САЩ започнаха да доставят касетъчни боеприпаси на Киев. Въпреки че, според руски и западни експерти, те не са в състояние радикално да променят ситуацията.

На Запад цяла поредица политици признават, че Русия печели конфликта в Украйна, а Западът губи на фона на лъжите от страна на САЩ.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа