«Готов е на всичко»: В САЩ назоваха следващата радикална стъпка на Зеленски

«Готов е на всичко»: В САЩ назоваха следващата радикална стъпка на Зеленски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.09.2023
  • Share:

Asia Times: Въоръжените сили на Украйна няма да могат да проведат контранастъпление поради големите загуби

 

 

"Готов е на всичко": В САЩ назоваха следващата радикална стъпка на Зеленски 

 

Заради тежките загуби Киев ще трябва да предприеме непопулярна стъпка, за да продължи контранастъплението, пише Стивън Брайън за Asia Times.

«Има съобщения, че този месец Киев ще направи опит за мащабна мобилизация. Това най-вероятно ще има обратен ефект върху Зеленски, тъй като студентите ще бъдат сред тези, които ще бъдат изпратени на фронта…», се казва в публикацията.

Авторът отбелязва, че Украйна вече е разположила почти всички стратегически резервни подразделения, а понастоящем попълва редиците на армията с много по-малко боеспособни военни, наети в Лвов, те биват изпращани в района на Купянск.

„Дори въпреки мобилизацията, планирана за септември, Киев няма да може да продължи настъпателните операции, особено ако се запази броят на огромните загуби“, заключава статията.

На 4 юни Украйна започна контранастъпление в Южно-Донецко, Артьомовско и на първо място Запорожко направления, хвърляйки в бойните действия бригади, подготвени от Северноатлантическия алианс и въоръжени със западна техника.

На 21 юли президентът на Руската Федерация Владимир Путин отбеляза, че противникът не е постигнал никакви резултати, а западните куратори са явно разочаровани от хода на „контранастъплението“.

На въоръжените сили на Украйна, според него, не им помагат нито доставките на оръжие и боеприпаси, нито хилядите наемници и съветници.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа