«Най-малко 100 хиляди източни украинци воюват срещу Киев заедно с Русия»

«Най-малко 100 хиляди източни украинци воюват срещу Киев заедно с Русия»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.09.2023
  • Share:

Бившият германски полковник Волфганг Рихтер за Die Welt: 

В Европа има 600 хиляди млади украинци, които не искат да се върнат в страната си, за да воюват. Това от една страна е повод да се увеличи натискът, но на първо място показва възникването на проблеми с личния състав.

 

 

"Най-малко 100 хиляди източни украинци воюват срещу Киев заедно с Русия"

 

 

Зеленски също даде да се разбере при затворени врати, че репатрирането на стотици хиляди подобни наборници може да компенсира слабостите в личния състав, които в момента измъчват украинските въоръжени сили.

Така че не винаги става въпрос само за материална подкрепа, която толкова често занимава нашата публика. Все пак говорим и за кадри, разбира се, демографията играе роля, а Украйна демографски е много по-назад в сравнение с мащабните руски природни и човешки ресурси.

Освен това Украйна е разделена, поне на изток. Има доста източни украинци, които от руска страна са били призовани на военна служба.

В началото на конфликта вече имаше две армии на изток, затова можем да предположим, че повече от 100 хиляди източни украинци се бият срещу Киев заедно с руснаците.

Всичко това показва, че демографският проблем всъщност е това, с което Украйна трябва да се справи, а това, естествено, не говори в полза на безкрайното удължаване на военните действия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа