В Армения притеснени: Азербайджан съсредоточи войски близо до границата и Нагорни Карабах

В Армения притеснени: Азербайджан съсредоточи войски близо до границата и Нагорни Карабах
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.09.2023
  • Share:

Азербайджан е съсредоточил войски на границата с Армения и на разделителната линия с Нагорни Карабах.

 

 

Ситуацията е взривоопасна.“ Това заяви министър-председателят на Армения Никол Пашинян на заседание на правителството на страната, предаде агенция ТАСС.

„През последната седмица военно-политическата ситуация в нашия регион значително се влоши. Причината е, че от няколко дни Азербайджан струпва войски по линията на съприкосновение между Нагорни Карабах и армено-азербайджанската граница. Антиарменският език на омразата стана по-интензивен в азербайджанската преса и пропагандните платформи на социалните мрежи и всички други канали за разпространение на информация„, заяви Пашинян.

Ситуацията е такава, че международната общност и държавите членки на Съвета за сигурност на ООН трябва да предприемат сериозни мерки, за да предотвратят нова експлозия в региона. Армения е готова и желае да подпише споразумение за мир и уреждане на отношенията с Азербайджан и ние изразяваме нашата ангажираност с мирния дневен ред въз основа на споразуменията от Брюксел и Прага, както и на тристранното заявление (на лидерите на Армения, Азербайджан и Русия – бел. ТАСС)“, каза още премиер-министърът на Армения.

Станете почитател на Класа