Ето какво ще правят съпругите на лидерите на G-20

Ето какво ще правят съпругите на лидерите на G-20
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.09.2023
  • Share:

Програмата за посещение на съпругите на лидерите на G-20, които ще дойдат на срещата на върха в Ню Делхи, включва посещение на Индийския институт за селскостопански изследвания и ниви с просо. Това съобщи държавният министър на земеделието и благосъстоянието на Индия Шобха Карандлаге.

 

 

„Съпругите на лидерите на G-20 ще посетят Института и ще им покажем нашите постижения в селското стопанство“, цитира АНИ думите на държавния министър.

Според Карандлаге след приема в Ню Делхи съпругите и съпрузите на лидерите на G-20 ще бъдат отведени на нивите с просо. "Ще им покажем как отглеждаме просо. Индия е водеща страна по износ на просо за световния пазар", подчерта държавният министър.

Индийски служители на различни нива редовно обръщат внимание на ползите от просото, от култивираните видове, от които се произвежда просото. Например индийският премиер Нарендра Моди по-рано призова световната общност да отглежда повече просо и да го превърне в основна храна въз основа на продоволствената сигурност. А през 2021 г. Общото събрание на ООН прие инициирана от Ню Делхи резолюция, обявяваща 2023 г. за Международна година на просото.

Индия председателства G-20 от 1 декември 2022 г. Срещата на върха в Ню Делхи ще се проведе на 9-10 септември лично. На него са поканени лидерите на всички страни от G-20 и още девет държави (Бангладеш, Египет, Испания, Мавриций, Нигерия, Холандия, Обединените арабски емирства, Оман и Сингапур). Русия ще бъде представена на срещата от външния министър Сергей Лавров.

 

Станете почитател на Класа